طريقة عمل (كيكة الكريسماس بالايسنج ) الشيف حسن كمال برنامج من كل بلد أكلة ....... بالخطوات المصورة المقادير: 300ج ذبدة – 300ج سكر بودرة.....

كيكة الكريسماس بالايسنج

صور ملف اكلات  من كل بلد أكلة ....... بالخطوات المصورة

300ج ذبدة – 300ج سكر بودرة – 225ج بيض ( 7بيضات)
375ج دقيق (2 كوب الاربع) – 25ج سكر بنى – 8ج جوزة الطيب – 5ج فانيليا – 225ج ذبيب – 225 ج فروت مسكرة – ½ باكو بيكنج بودر – 5ج قرفة
الطريقة
نضع الذبيب والفروتمع بعض ثم اضع القرفة وجوزة الطيب على الدقيق ونخلطهم
اضع الذبدة والسكر فى الخلاط لحد ما يتجانسوا ثم انزل بالبيض بالراحة واحدة واحدة
والفانيليا لحد ما البيض يختفى ثم اضع الدقيق كله معاهم فى الخلاط لفة واحدة
لحد ما الدقيق يختفى فى العجينة ثم اضع الفروت بالذبيب تقليبة
ثم اضعها فى الفورمة وادخلها الفرن لمدة ساعه ولما تستوى واخرجها ادخلها الثلاجة
لحد ماتبرد ثم اخرجها وازوقها بشريط احمر عريض
اضع الايسنج بطريقة عشوائية بالسكينة ليعطى شكل الثلج
الايسنج (مارينج ايطالى)6
بياض بيض – ¼ كيلو سكر
نضع البيض فى الخلاط وانزل بالسكر بالراحة شوية شوية لحد مايتكون الميرانج
ملحوظة
يجب تشغيل الفرن قبل البدء فى الشغل بنص ساعه على درجة 160

صور ملف اكلات  من كل بلد أكلة ....... بالخطوات المصورة


صور ملف اكلات من كل بلد أكلة ....... بالخطوات المصورة


صور ملف اكلات من كل بلد أكلة ....... بالخطوات المصورة


صور ملف اكلات من كل بلد أكلة ....... بالخطوات المصورة


صور ملف اكلات من كل بلد أكلة ....... بالخطوات المصورة

Post a Comment

أحدث أقدم