طريقة عمل ( بسكويت القرفة) وكمان عندنا طريقة كحك العيد وبسكوت وغريبه وبيتى فور وكل اللى عايزاه ونفسك فيه للعيد عندنا هنا فى اكلات سوما
بسكويت القرفة
المقادير
3 كوب دقيق
6 ملاعق زبد صفراء جامدة (لا تسيحيها )
كوب و نصف سكر بودرة
2 بيضة
5 ملاعق صغيرة قرفة مطحونة
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
قليل جدا من اللبن اذا احتاج الامر....(حسب نوع الدقيق )
ذرة ملح
الطريقة
1-انخلى الدقيق مع البيكنج بودر و ذرة الملح .
2-أضربى الزبد مع السكر بمضرب البيض الكهربائى ....الى أن يصبح هشا.......ثم يضاف البيض و نضرب ثانى .
((أنا شخصيا بأضع الزبد مع السكر البودرة مع البيض فى الخلاط و بتطلع مضبوطة و لله الحمد ))
3- نخلط الخليط السابق مع الدقيق و البيكنج بودر و ذرة الملح ..........و نقلبهم بالملعقة الخشب ..الى أن
نحصل على عجينة ملساء طرية و ناعمة جدا .
4- تشكل بأشكال جميلة و ترص على مسافات متباعدة قليلا .....استخدمى ماكينة البسكويت فى التشكيل.
5- تخبز فى فرن متوسط الحرارة و ((لا )) تقعد فى الفرن كثيرا .
ملحوظة....لا نضع فانيليا .لان القرفة تغنى عنها ...........
روووعة مع الشاى و......بالهناء و الشفاء
المقادير
3 كوب دقيق
6 ملاعق زبد صفراء جامدة (لا تسيحيها )
كوب و نصف سكر بودرة
2 بيضة
5 ملاعق صغيرة قرفة مطحونة
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
قليل جدا من اللبن اذا احتاج الامر....(حسب نوع الدقيق )
ذرة ملح
الطريقة
1-انخلى الدقيق مع البيكنج بودر و ذرة الملح .
2-أضربى الزبد مع السكر بمضرب البيض الكهربائى ....الى أن يصبح هشا.......ثم يضاف البيض و نضرب ثانى .
((أنا شخصيا بأضع الزبد مع السكر البودرة مع البيض فى الخلاط و بتطلع مضبوطة و لله الحمد ))
3- نخلط الخليط السابق مع الدقيق و البيكنج بودر و ذرة الملح ..........و نقلبهم بالملعقة الخشب ..الى أن
نحصل على عجينة ملساء طرية و ناعمة جدا .
4- تشكل بأشكال جميلة و ترص على مسافات متباعدة قليلا .....استخدمى ماكينة البسكويت فى التشكيل.
5- تخبز فى فرن متوسط الحرارة و ((لا )) تقعد فى الفرن كثيرا .
ملحوظة....لا نضع فانيليا .لان القرفة تغنى عنها ...........
روووعة مع الشاى و......بالهناء و الشفاء
إرسال تعليق