halweatsoma.blogspot.com

طريقة صنع حلاوة المولد فى البيت

المقادير: مقادير السمسمية : نص كيلو سمسم محمص 150جرام سكر +150جرام عسل جلوكوز
التحضير: نص كيلو سمسم محمص ونفرده في صينية ونحطه في الفرن علشان يكون دافي اثناء العمل (خطوة مهمة جدا)
150جرام سكر +150جرام عسل جلوكوز
يعني حوالي نص كوب سكر واقل شوية من النص جلوكوز
حبة مية صغيرين اوي اقل من ربع كوب
(الجلوكوز موجود بالكيلو في محلات بيع لوازم الحلويات)
الطبخ: نحط السكر والجلوكوز والمية في طاسة واسعة
نحطهم علي النار لغاية ما يغلوا
يوصلوا للمرحلة انهم يعملوا الشكل دة (خيوط من السكر بين الشوكتين وهو المفروض بين الاصابع بس طبعا بيكون سخن جدا)
وبسرعة نحط السمسم الدافي ونقلب كويس
نكون مجهزين صينية او قالب مدهون زيت ونفرد فيه السمسمية بالنشابة او بضهر معلقة مدهونة زيت
هي هتتماسك بسرعة واقلبها
احاول اقطعها وهي لسة طرية شوية علشان متتكسرش اثناء التقطيع
الفولية هنعملها بنفس المقادير والطريقة
وطبعا بنفس الطريقة ممكن نعمل الحمص او البندق او الفستق او اللوز
الملبن :
نحط الماء والسكر في طاسة او حلة ونحطهم علي النار
ندوب النشا في المية
بعد ما السكر والمية تغلي نضيف الجلوكوز
اسهل طريقة علشان ناخد الجلوكوز من العلبة نبل ايدنا وناخد بيها او نبل المعلقة بتطلع بسهولة جدا ومش بتلزق خالص
هنا المعلقة نزل منها الجلوكوز بسهولة
بعد ذوبان الجلوكوز نضيف رشة ملح ليمون صغيرة اوي علشان نتأكد انه مش هيسكر
ونضيف النشا المذوب في الماء
نقلب الخليط ودة شكله في الاول خالص زي لون اللبن
وبعد غليان الخليط نوطي النار خالص ونخليها هادية ونقلب كل شوية وننزل اللي علي الاجناب ضروري لانه لو لزق هيخلي الملبن بعد كدة يسكر (يعني زي السكر او الفندان كدة )
وهنا مراحل الملبن اثناء الغليان
وبيستمر حوالي ساعة علي النار
هنا بدأ يتقل
وهنا اخر مرحلة
اتجمع كله علي بعضه مع التقليب
ولما بنرفعه بيسيب قعر الطاسة
بس خلي بالك متزوديش اكتر من كدة والا هينشف
نحط معلقة الماء زهر ونطفي
نجهز اي قالب وندهنه بالزيت كويس اوي
نصب فيه الخليط
ونسيبه يبرد خالص لغاية ما يتجمد ومش لازم في التلاجة هنخليه في الجو العادي
بعد مايجمد نرش عليه نشا ونقلبه ونرش نشا الناحية التانية
ونقطعه زي ما نحب بس نرش السكينة كمان بالنشا اثناء التقطيع

Post a Comment

أحدث أقدم