halweatsoma.blogspot.com

المقادير: دقيق (الكميه حسب العدد ) ماء رشة ملح
التحضير: فى الكبة نضع كمية الدقيق مع رشة ملح
وننزل عليه بالماء بالتدريج مع تشغيل الكبه بشكل متقطع
لحد ما نحصل على حبيبات متفرقه عن بعض
نجهز حله البخار لو عندك انا مش عندى فحطيت حله وفيها ميه
وعليها مصفاه على النار
وجكمت قفلها بفوطة مطبخ
الطبخ: وحطيت فى المصفاه قماشه نضيفه وحطيت فيها الكسكسى
واغطيه بالقماشة
ونغطى عليه بغطاء الحله
ونسيبه يستوى بالبخار ونقلبه
وده شكله بعد 10 دقايق تقريبا
ونسيبه يستوى لحد ما نحس ان طعم الدقيق النىء اختفى
نسيبه يهدى شويه
ونضعه فى الكبه مره تانى ونشغل
نسويها المره التانيه فى السمنه وياريت لو بلدى
نغرفه ونرش عليه السكر بودره
وزينته بشرايح اللوز

Post a Comment

أحدث أقدم